Moldova ar putea găzdui Campionatul European de fotbal Under-21 sau Under-19

Embed:

Moldova ar putea fi gazda unui Campionat European de fotbal Under-21 sau Under-19! Şefii de la FMF vor depune o cerere în acest sens, la întrunirea Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc săptămâna viitoare, în Cipru. Dacă Moldova va fi inclusă pe lista potenţialilor candidaţi, forul de la Chişinău ar putea cere organizarea unui asemenea turneu deja în 2013.

La întrunirea Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc pe 22 şi 23 septembrie în Cipru, Federaţia Moldovenească de Fotbal va depune o cerere pentru ca Moldova să fie inclusă în lista potenţialilor candidaţi pentru organizarea turneelor finale la categoriile de vârste Under-21 şi Under-19.

"Noi vom cere UEFA să ne pună pe listă să fim şi noi candidaţi să petrecem astfel de foruri fotbalistice", a declarat preşedintele FMF, Pavel Cebanu.

Cebanu este decis să-i ceară sfaturi în acest sens omologului său din România, Mircea Sandu, după ce în această vară, ţara vecină a găzduit Campionatul European Under-19.

În Moldova există patru arene de fotbal care ar putea găzdui un astfel de turneu. Două se află la Tiraspol, la Complexul Sportiv Sheriff, unul la Orhei, iar o altă opţiune este Stadionul Zimbru din Chişinău. Astfel, Moldova ar putea organiza Campionatul European destinat vârstei sub 19 ani din 2013 şi a Europenelor de tineret din 2015.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu