Moldova ar putea avea un circuit modern de carting lângă Arena Chişinău

Embed:

Moldova ar putea avea un circuit modern de carting. Acesta ar urma să fie amplasat în zona unde deja a început construcţia Arenei Chişinău. Oficialii Federaţiei Naţionale de Automobilism au prezentat un proiect reprezentantului Federaţiei Internaţionale, Serkan Yazici, care este şi consul onorific al Republicii Moldova în Turcia.

"Era un proiect pe care l-am început la Orhei, însă nu a avut continuitate. Am prezentat anume acel proiect ca o idee pentru circuitul din Chişinău. Puţin câte puţin, sperăm în 2 ani să avem un circuit în Chişinău", a spus Alexandru Railean, preşedintele comisiei Karting a Federaţiei de Automobilism.

Conform proiectului, noua pistă de carting va avea 1.400 de metri şi mai multe configuraţii, atât pentru competiţiile naţionale cât şi pentru cele internaţionale.

"FIA acordă o mare importanţă condusului prudent. În acelaşi timp, este important pentru fiecare copil să înţeleagă importanţa condusului prudent. Cred că totul începe anume cu cartingul. Acesta nu este doar un sport unde participanţii se întrec la viteză şi demonstrează cine este cel mai bun la volan. Este vorba şi despre disciplină, de a explica tinerilor cum se conduce corect o maşină", a spus Serkan Yazic, consulul onorific al Republicii Moldova în Turcia.

"Mă bucur că am putut să fiu podul de legătură între cei care sunt responsabili de domeniul autosportului internaţional, aici mă refer la Serkan Yazic, care este consul onorific al Republicii Moldova, cu sportivii şi piloţii din ţară. Ei sunt puţini, dar u un potenţial foarte mare. Eu fiind pasionat de autosport şi vreau ca să se dezvolte în Republica Moldova", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Costurile pentru construcţia unui circuit modern de carting s-ar ridica la aproximativ 2 milioane de euro.

În prezent, în ţară există doar un circuit practicabil de carting. Acesta se află la Grigoriopol, însă nu corespunde cerinţelor internaţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu