Moldova ALEGE PUBLIKA. Oamenii, aşteptaţi la urne să-şi voteze primarii, consilierii locali, dar şi deputaţii din patru circumscripţii uninominale

Embed:

Astăzi, Moldova ALEGE din nou. Oamenii sunt aşteptaţi la urne să-şi aleagă primarii şi consilierii locali, precum şi să acorde vot de încredere viitorilor deputaţi din patru circumscripţii uninominale, în cadrul alegerilor parlamentare noi.

Astăzi, Publika MD/TV va fi din nou alături de tine şi îţi va oferi cele mai importante şi actuale informaţii.

Vom veni cu informaţii de la Comisia Electorală Centrală. O echipă a postului nostru de televiziune va fi pe parcursul zilei în mai multe secţii de votare din Chişinău.

Totodată, seara, după închiderea secţiilor, vei afla primul, în DIRECT, cine sunt câştigătorii, în cadrul unei ediţii speciale, alături de cei mai titrați analişti şi jurnalişti.

Menţionăm că 1.969 de secții de vot și-au început activitatea și aşteaptă alegătorii care își vor alege edilii pentru următorii patru ani. 

Cele mai multe secții, 307 la număr, au fost deschise în Capitală și suburbii. Urmează raionul Orhei cu 83 de secții și raionul Ungheni cu 78. La polul opus se regăsesc raioanele Dubăsari și Basarabeasca unde au fost organizate 14, respectiv, 15 secții de vot. 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru alegerile parlamentare noi au fost deschise 187 de secții de votare în patru circumscripții uninominale. Astfel, în cea din Nisporeni vor activa 50, iar în circumscripția numărul 33 - 27 de secții. În același timp, sunt 25 de secții de votare pentru cetățenii care vor alege deputatul din circumscripția 48, din stânga Nistrului. Iar moldovenii de peste hotare pot vota în cele 85 de secții deschise în circumscripția 50 Europa de Vest.

Potrivit CEC, în Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscriși aproape 3,3 milioane de cetățeni cu drept de vot. Dintre aceștia, peste 243 de mii domiciliază în stânga Nistrului, iar peste hotare se află 224 de mii de alegători. Cei mai mulți cetățeni cu drept de vot se află în Capitală, aproape 640 de mii, și în Găgăuzia - peste 130 de mii. Urmează municipiul Bălți și raionul Orhei cu câte 100 de mii de alegători. 

Astăzi, 20 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre ce se întâmplă în ziua alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu