Moldova, acoperită de zăpadă! Raionul în care a nins cel mai mult şi unde este cel mai frig

Embed:

Moldova a fost acoperită de un nou strat de zăpadă. Ninsorile abundente care cad fără încetare din primele ore ale dimineții le dau bătăi de cap șoferilor și drumarilor.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cel mai mult a nins în sudul țării, mai exact în raionul Ceadîr-Lunga, unde grosimea stratului de zăpadă este de 25 de centimetri. În localitate Cornești, din Ungheni, aceasta ajunge la 21 de centimetri, iar în Briceni - 20 de centimetri.  

Stratul de zăpadă este gros și în Camenca, Leova, dar și în localitatea Codrii, din raionul Telenești. Multă ninsoare a căzut și în Ștefan Vodă, Râbnița, Soroca și Fălești, unde stratul depus depășește zece centimetri. În restul țării, a nins mai puțin. În Capitală, grosimea stratului de omăt este de doar patru centimetri. 

Meteorologii au prognozat pentru astăzi maxime de până la minus 10 grade Celsius în nord, minus 8 în centru și minus 7 în sud. În această dimineață, la ora 10.00, cel mai scăzut indice de confort termic a fost înregistrat în Leova și Cahul, unde temperatura resimțită de corpul uman a fost sub minus 17 grade.

În Comrat, Ceadîr-Lunga, Cornești și Bălțata, indicele a fost de minus 13 grade, iar în Capitală de -12 grade.

Cel mai confortabil indice, de 1,8 grade cu plus, a fost în satul Codrii.

Potrivit meteorologilor, indicele care variază între minus 18 și minus 12 grade ne arată că există un risc sporit de îngheț pentru porţiunile neacoperite ale pielii, care pot fi afectate în 10-30 minute. Un indice între minus 12 și minus 6 grade înseamnă risc de hipotermie, în cazul în care îmbrăcămintea nu corespunde vremii de afară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu