Moldova a urcat în topul celor mai paşnice ţări

Embed:

Moldova a urcat în topul celor mai paşnice ţări. Cel puţin aşa rezultă din raportul realizat de Institutul pentru Economie şi Pace.

Potrivit Indicelui Mondial al Păcii, Moldova ocupă locul 59, cu şapte trepte mai sus, faţă de 2010. Ţara noastră se află imediat după Bulgaria, dar devansează alte state europene precum Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia şi Muntenegru.

Protestele provocate de instabilitatea economică a condus la un declin al păcii în Grecia, Italia şi Spania. Şi revoltele din lumea arabă au influenţat puternic raportul. Astfel, Libia a înregistrat o scădere considerabilă de 83 de poziţii, situându-se pe poziţia 143, în timp ce Egiptul a coborât 24 de poziţii, clasându-se pe locul 73.

Ultimele trei locuri ale clasamentului sunt ocupate de Irak, Sudan şi Somalia. De cealaltă parte a baricadei, se află Islanda, cea mai paşnică ţară din lume, urmată de Noua Zeelandă şi Japonia.

Indicele Global al Păcii permite estimarea conflictelor internaţionale şi interne actuale, nivelul de siguranţă şi militarizare în societate, în cadrul a 153 de ţări, în funcţie de 23 de indici diferiţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu