"Moldova a trecut de etapa declarațiilor" REACȚIA premierului Pavel Filip, după votarea Legii Procuraturii

"Votarea de către Parlament a Legii Procuraturii este un pas foarte important în reformarea sistemică a acestui domeniu". Astfel a salutat premierul Pavel Filip votul acordat de membrii Legislativului noii Legi a Procuraturii. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Filip a ținut să menționeze că "această lege face parte și din pachetul de reforme prioritare agreat cu partenerii noștri de dezvoltare, iar votarea ei, precum și aprobarea în Guvern a altor documente din acest pachet, este semnalul pe care noi îl dăm că Moldova a trecut de etapa declarațiilor și se concentrează acum pe acțiuni concrete". 

Salut votarea de către Parlament a Legii Procuraturii. Este un pas foarte important în reformarea sistemică a acestui...

Posted by Pavel Filip on 25 Februarie 2016


PUBLIKA.MD reamintește că Legea cu privire la Procuratură a fost votată astăzi de Parlament, în lectură finală cu votul a 65 de deputați. Astfel potrivit noului document, Procurorul general va fi numit de şeful statului, pe un mandat de şapte ani. De asemenea, în municipiul Chişinău nu vor mai exista procuraturi sectoriale, iar procurorii vor avea salarii mai mari.

Noua Lege cu privire la Procuratură mai prevede lichidarea procuraturii militare, a celor specializate şi a celor teritoriale.

Modificările vor intra în vigoare numai după revizuirea Constituţiei.

Proiectul de Lege cu privire la Procuratură a fost elaborat de un grup de lucru constituit la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, la sfârşitul anului 2013.

Proiectul de lege a fost discutat, anterior, cu reprezentanţii societăţii civile şi a primit aviz favorabil de la experţii Comisiei de la Veneţia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu