Moldova a semnat un acord cu Microsoft: Câte un laptop pentru fiecare elev

Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Pavel Filip şi  Microsoft Senior Editor WW PPA, Joice Fernandes, responsabil în cadrul corporaţiei de  “Shape the Future” şi National PC Program au semnat astăzi, 19 mai, un Acord de intenţii privind instituirea unui parteneriat public privat în vederea realizării acestui proiect.

Proiectul “Shape the Future” susţine Guvernele să acorde acces la tehnologii universale tuturor cetăţenilor şi, în particular, prevede  asigurarea tuturor elevilor cu laptop-uri, la prețuri mai mult decât simbolice.  În conformitate cu înţelegerile la care s-a convenit, urmeaza să fie atraşi  și alți parteneri, operatori din domeniul comunicațiilor electronice pentru a realiza acest proiect în Moldova.

Ceremonia semnării Acordului a avut loc în prezenţa Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu.

Preşedintele interimar a apreciat obiectivele proiectului şi a dat asigurări privind susţinerea deplină de către Preşedinţie şi Parlament pentru implementarea acestuia. Marian Lupu a specificat că aplicarea în Republica Moldova a unor proiecte de succes, care şi-au demonstrat eficacitatea în alte ţări, va fi foarte utilă pentru ţara noastră.

În cadrul ceremoniei de semnare, Pavel Filip, ministrul TIC, şi-a exprimat speranţa că sub patronatul preşedintelui interimar al Republicii Moldova Marian Lupu, proiectul se va bucura de succes şi va conduce la atingerea unuia din obiectivele primordiale ale ministerului – durabilitatea  societăţii informaţionale din Moldova.  “Accentul se pune pe elevi – ei trebuie să fie asiguraţi cu echipamente de acces la Internet în perspectiva  unei educaţii armonioase şi de calitate”, a specificat ministrul.

“Shape the Future”a înregistrat practici de succes în parteneriat cu Guvernele din Portugalia, Guatemala, Irlanda şi alte ţări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu