Moldova a rămas fără cei mai buni judocani. Sportivii au părăsit ţara, fără să anunţe antrenorul lotului naţional

Embed:

Şoc în judo-ul moldovenesc! Cei mai buni sportivi moldoveni, printre care Sergiu Toma şi Ivan Remarenco, au părăsit ţara, fără să-l anunţe pe antrenorului lotului naţional, Veaceslav Bacal. Conform acestuia, judocanii au plecat peste hotare, împreună cu fostul tehnician al naţionalei, Vasile Colţa, şi doresc să reprezinte altă ţară. De partea cealaltă, Colţa spune că a fost doar o neţelegere, iar judocanii vor reveni în ţară pe 21 martie.

"Joia trecută m-am trezit fără cinci judocani de bază ai lotului naţional. Ulterior am aflat că aceştia au părăsit ţara cu fostul antrenor al lotului naţional, Vasile Colţa. Avem informaţia că ei au plecat pentru a se înţelege să reprezinte altă ţară", a declarat antrenorului lotului naţional, Veaceslav Bacal.

Vasile Colţa, care se află în cantonament împreună cu aceşti sportivi, a declarat că a fost o neînţelegere între şefii federaţiei şi staff-ul tehnic.

"Înainte să plec, l-am telefonat pe domnul Manolachi. Se pare că telefonul era deconectat, probabil se afla peste hotare. Sportivii aceştia sunt la mine în grupă, la mine în centru şi la domnul Cujbă. Când ne-a invitat Uzbekistanul din contul lor, am luat bilete şi am plecat la pregătiri. Noi pe data de 21 ne întoarcem acasă. Eu am luat bilete tur-retur", a declarat antrenorul de judo Vasile Colţa.

Bacal a declarat că judocanii riscă să fie excluşi din lot, dar decizia finală va fi luată de federaţia de profil.

"Nu au ei atâta valoare, ca să evolueze pentru altă ţară. Pentru mine a fost o jignire. Dacă se vor întoarce, eu nu voi mai avea plăcerea să mai lucrez cu asemenea persoane, care fără voie au părăsit ţara", a spus Bacal.

Din cauza lipsei finanţelor, judocanii moldoveni au ratat în acest an trei competiţii internaţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu