Moldova a preluat președinția Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale statelor membre CSI

Republica Moldova a preluat președinția Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale statelor membre CSI. Astfel, următoarea ședință se va desfășura în octombrie 2018 în țara noastră.

Totodată, în cadrul celei de-a XV-a şedinţă a Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie ale statelor membre CSI s-au discutat subiecte actuale de coopere între instituțiile camerale, au evaluat mersul implementării hotărârilor aprobate în cadrul ședinței anterioare.

În cadrul reuniunii, Natalia Calenic, vicepreședinte CCI a prezentat progresele Camerei și în special a relatat despre rolul CCI în domeniul facilitării comerțului internațional. Astfel, a fost accentuat rolul instituției camerale, ca reprezentant al mediului de afaceri în activitatea Comitetului Național de Facilitare a Comerțului, instituit în conformitate cu Acordul OMC, privind facilitarea comerțului (TFA).

"Considerăm importantă și necesară informarea sectorului privat despre toate măsurile stipulate în Acordul TFA și Planul Național de Facilitare a Comerțului, și în acest context, CCI și-a propus să desfășoare măsurile de comunicare și instruire a oamenilor de afaceri, de consolidare a dialogului public-privat și atragerea asistenței externe relevante TFA", a menționat vicepreședinte CCI a Republicii Moldova.

Participarea la acest eveniment a asigurat, un dialog eficient între conducătorii CCI din spaţiul CSI si a contribuit la stabilirea perspectivelor de consolidare şi dezvoltare a cooperării la nivel multilateral.

Consiliul Conducătorilor CCI din ţările membre ale CSI a fost creat în decembrie 2002, la Moscova, cu scopul de a susţine antreprenoriatul legal, a valorifica posibilităţile oferite de colaborarea intercamerală, a armoniza legislaţia din domeniu a ţărilor ce fac parte din CSI.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu