Moldova a obţinut opt medalii de aur la Campionatul European de powerlifting

Moldova a obţinut opt medalii de aur la Campionatul European de powerlifting, din Estonia, unde a fost reprezentată de numai trei sportivi, dintre care cel mai tânăr are o vârstă de 41 de ani. Sportivii moldoveni au plecat la turneu din banii proprii, iar acum, după succesul obţinut, statul le-a promis că le va întoarce o parte din cheltuieli.

Cel mai în vârstă reprezentant al Moldovei, Victor Terliţa, a urcat pe prima treaptă a podiumului de cinci ori! Alexandru Paşa, de 55 de ani, a cucerit două medalii de aur, iar cel mai tânăr sportiv moldovean prezent la competiţie, Miroslav Filip, de 41 de ani, a devenit şi el campion european.

"În ultimii 10 ani am participat la toate Campionatele Europene şi de la toate am adus medalii de aur", a spus Boris Volosatîi, preşedintele FM de powerlifting.

La Campionatul European din Estonia au participat 170 de sportivi din 11 ţări. Delegaţia Moldovei a făcut deplasarea la turneu pe proprii bani, cheltiund peste o mie şi jumătate de euro, iar Ministerul Tineretului şi Sportului a promis că va acoperi doar o jumătate din cheltuieli.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu