Moldova a majorat importul de motorină şi gaz lichefiat, dar l-a micşorat pe cel de benzină

Embed:

Peste 400 mii tone de produse petroliere. Atât a importat Moldova în primele nouă luni ale anului. Cel mai mult au crescut importurile de motorină şi gaz lichefiat, iar cele de benzină au întregistrat o uşoară scădere, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Raportul ANRE arată că, în primele nouă luni ale anului, au fost importate 133,9 mii de tone de benzină, sau cu jumătate de procent mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010. Importurile de motorină au crescut cu aproape 18 la sută, până la 252.000 de tone, iar de gaz lichefiat - cu peste 8 la sută, până la 55 mii de tone.

Cea mai mare parte a importurilor de benzină şi motorină a revenit companiilor Lukoil, Petrom, Tirex Petrol, Rompetrol şi Bemol. Volumul cel mai mare de gaz lichefiat revine companiei Dominic. Principalele ţări din care Moldova importă carburanţi sunt România, Belarus, Bulgaria şi Rusia.

În primele nouă luni ale acestui an, preţul mediu de comercializare a benzinei a fost modificat de patru ori, al motorinei - de cinci ori, iar al gazului lichefiat - de şapte ori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu