Moldova a fost vizitată anul trecut de 11.000 de turişti

Embed:

Aproape 11 mii de turişti într-un an. Atâţia străini au vizitat ţara noastră anul trecut, prin intermediul unor agenţii specializate. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, numărul acestora a fost în creştere cu 20 la sută faţă de 2010. În acelaşi timp, 136 de mii de moldoveni au plecat într-o vacanţă în străinătate, ceea ce este cu 16 la sută mai mult comparativ cu 2010.

Din numărul total de 10 mii 800 de turişti străini sosiţi în Moldova, mai mult de jumătate au venit să se odihnească, în jur de 40 la sută - pentru afaceri, iar 5 la sută - să se trateze. Cei mai mulţi, 15 la sută, au fost cetăţeni români. Urmează turiştii din Rusia, cu 13 la sută, cei din Ucraina, cu 11 la sută, şi din Germania, cu puţin peste 9 la sută.

Pe de altă parte, cei mai mulţi cetăţeni moldoveni, peste 37 la sută, au preferat să călătorească în Turcia. În jur de 32 la sută au ales Bulgaria, iar ceilalţi au mers în România, Ucraina, Egipt şi Grecia. Cei mai mulţi turişti moldoveni, peste 95 la sută, au plecat în străinătate pentru a se odihni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu