Moldova a fost aleasă în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa

Republica Moldova a fost aleasă, în premieră, în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa în cadrul organelor statutare ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT). Republica Moldova a mai fost aleasă prin vot și în calitate de membru în două Comitete de lucru ale OMT - Comitetul statistică contul satelit în turism și Comitetul turism și competitivitate. Decizia a fost votată ieri, în cadrul celei de-a 64-a reuniune a Comisiei pentru Europa a OMT, care s-a întrunit în capitala Croaţiei, orașul Zagreb.

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Spaniei, reprezentantul țării noastre pe lângă OMT, Violeta Agrici, calitatea de membru în aceste organisme va aduce o plus valoare pentru promovarea ţării noastre ca destinație turistică, integrarea noilor tehnologii și atragerea investițiilor străine în Republica Moldova. „Pornind de la faptul  că turismul a fost declarat unul dintre sectoarele prioritare ale economiei naționale, calitatea de membru în organele statutare, precum și în alte formate structurale ale OMT, va oferi Republicii Moldova posibilitatea de a participa proactiv la procesul decizional al Organizației, promova diferite proiecte cu impact pentru țara noastră în domeniul turismului, etc”, a subliniat ambasadorul Violeta Agrici.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova își exprimă recunoștința față de toate statele membre, care au sprijinit Republica Moldova și își asumă angajamentul deplin de a contribui activ la activitatea Comisiei OMT pentru Europa și ale Comitetelor respective.

Republica Moldova a fost aleasă în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa cu votul a 27 de state din prima rundă de alegeri. Polonia și Serbia, pentru că au acumulat un număr egal de voturi în al doilea tur de scrutin, vor împărți mandatul de al doilea vicepreședinte al Comisiei în mod alternativ. Președinte al Comisiei pentru Europa a OMT fără vot a devenit Grecia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu