Moldova a făcut primii pași în SECURITATEA CIBERNETICĂ. A FOST INAUGURAT un laborator de cercetare

Embed:

Moldova a făcut primii pași în asigurarea securității cibernetice. În cadrul Universităţii Tehnice a fost inaugurat primul laborator de cercetare în acest domeniu. Aici vor fi instruiți atât tinerii specialiști, cât și angajații instituțiilor de stat să facă față atacurilor hackerilor şi să le prevină. Crearea laboratorului a fost posibilă cu suportul, Alianței Nord-Atlantice.

De asemenea, au fost lansate alte două proiecte care vor fi implementate de ministerul Apărării. Urmează să fie creată o celulă care va contracara riscurile și amenințările survenite în urma atacurilor cibernetice. Totodată, va fi elaborat un plan de acțiuni pentru aplicarea Rezoluției ONU privind rolul femeilor în asigurarea păcii. În condițiile în care tehnologiile informaționale se dezvoltă vertiginos, autoritățile promit să ia toate măsurile pentru a preveni orice atac la securitatea națională.

"La etapa de față sunt în proces final de elaborare cerințele privind securitatea și integritatea rețelelor de comunicații electronice, adică operatorii vor primi un set de regelementări stricte din partea Guvernului pe care vor fi nevoiți să le urmeze. Cerințele de securitate cibernetică pentru instituțiile publice, document care este un produs comun al întregii administrații și care în cel mai scurt timp va fi prezentat Guvernului pentru aprobare", a declarat  viceministrul Tehnologiei Informației, Vitalie Tarlerv.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu