Moldova a exportat mărfuri în valoare de 678,2 de milioane de dolari în primul trimestru al anului

Embed:

 

Produsele moldovenești sunt tot mai solicitate peste hotare. În primele trei luni ale anului curent volumul exporturilor a crescut cu aproape 30 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe mărfuri au ajuns în țările Uniunii Europene.

În perioada ianuarie-martie, exporturile de mărfuri au constituit aproximativ 680 de milioane de dolari. Cele mai multe au ajuns în țările Uniunii Europene. Valoarea produselor exportate în UE este de peste 450 de milioane de dolari, în creștere cu peste 35 la sută față de 2017.

Mărfurile moldovenești au ajuns și în CSI, unde valoarea exporturilor a crescut cu puțin peste șapte la sută.

Din țările Uniunii Europene unde au fost solicitate cele mai multe produse moldovenești se evidențiază Republica Cehă. Exportul în Cehia a crescut cu aproape 43 %.

Datele mai arată că a crescut volumul exporturilor și în Polonia și România. În țara vecină au ajuns cu aproximativ 30 la sută mai multe mărfuri.

Din țările CSI, cel mai mult Moldova a exportat în Kazahstan.

În această țară exporturile au crescut de 1,8 ori. La fel, mai multe produse au ajuns și în Ucraina. Printre cele mai exportate produse sunt cerealele, băuturile alcoolice și nealcoolice și nu în ultimul rând legumele și fructele.
 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu