Moldova - o poveste de succes pentru oficialii europeni

Embed:

Moldova continuă să fie o poveste de succes şi chiar unul dintre cele mai bune exemple în rândul partenerilor est-europeni ai UE. Opiniile au fost exprimate de Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, şi şefa diplomaţiei de la Bruxelles, Catherine Ashton, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Prin rezultatele tangibile pe care le avem în vedere vizavi de această ţară este că, Moldova fără îndoială este o poveste frumoasă în relaţia noastră cu partenerii est-europeni. Moldova este fără îndoială un exemplu bun pentru ceilalţi parteneri ai noştri est-europeni", a declarat Comisarul european pentru Extindere, Stefan Fule.

Oficialii europeni au subliniat că intenţionează să se implice mai activ în reglementarea conflictului transnistrean şi respectiv la negocierile în formatul "5+2".

"Ceea ce a mai avut în vedere domnul Rompuy este că noi ne concentrăm asupra măsurilor pentru stimularea încrederii scopul cărora este pregătirea populaţiei pentru reglementarea diferendului. Iar dacă vă uitaţi la întregul pachet de asistenţă financiară pentru Moldova, veţi vedea că o parte substanţială din acest ajutor este îndreptat spre Transnistria, pentru soluţionarea problemelor", a menţionat Stefan Fule.

Parteneriatul Estic e o componentă a politicii externe a Uniunii Europene în cadrul căreia sunt incluse foste republici sovietice. Moldova a devenit membră a Parteneriatului Estic în 2009.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu