MOLDLIGHT: Iluminat stradal inteligent, eficient şi uşor de gestionat în Moldova

Embed:

Iluminatul stradal poate fi inteligent, eficient şi uşor de gestionat. O demonstrează şi producătorii din Moldova şi România, în cadrul unei expoziţii specializate deschise la Chişinău.

Printre inovaţiile prezentate se numără sisteme de iluminat care se pot adapta în funcţie de intensitatea luminii de afară şi care pot fi controlate cu ajutorul telefonului mobil. Unele sunt deja utilizate în câteva localităţi din ţara noastră. 

Locuitorii comuniei Crasnoarmeiscoe din raionul Hânceşti au parte de iluminat pe străzi deja de câteva luni. Şi nu este vorba despre un sistem obişnuit, ci unul de ultimă generaţie, care poate fi programat în funcţie de oră şi necesitate.

"Este cu mecanism de programare a sistemului de iluminat, adică se poate de indicat la ce oră să se stingă şi la ce oră să se aprindă lumina şi se poate de făcut în timpul nopţii întrerupere", a spus primarul comunei Crasnoarmeiscoe, Alexandru Todoseiciuc.

Locuitorii comunei spun că acum se simt mai în siguranţă.

"Până acum era întuneric, te împiedicai de pietriş, de nu se vedea om cu om, dar acum este foarte bine, este lumină, se vede ca ziua"

"S-a făcut un lucru foarte bun, strada noastră parcă a înviat, până acum tineretul stătea pe la mai întuneric, dar acum cum se înserează şi se aprinde lumina, ei cu mingea se joacă până mai târziu"

Acesta este doar unul dintre sistemele de iluminat prezentate şi testate în cadrul expoziţiei "MOLDLIGHT" 2017.

"Diferenţa lui de alte corpuri este o carcasă nouă, noi diferite lentile în dependenţă de situaţia de care trebuie iluminat. Este nevoie de un program pentru ca să putem monitoriza consumul lui, în cazul dacă s-a defectat", a comunicat reprezentantul unei companii din Moldova, Vladimir Mârzenco.

"Produsul este de anul acesta. Am adăugat la el partea de bluetooth care permite o comunicare mai bună cu telefonul mobil, se poate intra cu el în reţea cu acesta se poate reduce s-au mări intensitatea luminii", a afirmat reprezentantul unei companii din România, Sorin Frăsineanu.

Expoziţia "MOLDLIGHT" este deschisă pentru vizitatori până în data de 23 iunie în incinta Centrului de Informare pentru Energie Sustenabilă.

loading...

Lasă un comentariu