MOLDHUNTER 2017: În jur de 50 de câini de vânătoare din Moldova, Ucraina şi România au concurat în cadrul campionatului

Embed:
În jur de 50 de câini de vânătoare din Moldova, Ucraina şi România au concurat în cadrul campionatul “Moldhunter 2017” desfăşurat în oraşul Bălţi. Patrupezii şi-au arătat măiestria în a urmări şi a depista prada. În calitate de momeală au fost mai multe vulpi dresate care au avut rolul de a se ascunde de vânători. Cel mai bun s-a dovedit a fi câinele din Republica Moldova.

Patrupedul lui Vasile Emandei s-a dovedit a fi cel mai rapid. Acesta a acumulat 93 de puncte din o sută posibile şi s-a clasat pe primul loc. Stăpânul său spune că pasiunea pentru câinii de vânătoare o are încă din tinereţe.

"Primii câini de vănătoare au fost din tinereţe, din anii 78 şi până în timpul de faţă cu ei. Aşa sunt ei de natura lor, ei nu pot sta pe loc când trebuie de lucrat. Am fost pe la Ucraina, Nicolaev, Viniţa, Cernavideţ de mai multe ori, aici permanent", a spus participant din Moldova, Vasile Emandei.

Participanţii spun că pentru a obţine rezultate frumoase este nevoie de foarte mult antrenament, dar şi să acorzi animalului cât de timp şi dragoste.

"Acord câinelui meu mult timp, îmi place mult această activitate, este un hobby al meu. Eu am acasă o bandă pentru alergat, ne plimbăm cu câinele şi astfel reuşim să îl menţinem în formă. Am adus-o din Franţa, o avem deja de patru ani",a spus participant din Ucraina, Nicolae Vavric.

"Fac vânătoare la mistreţi, nu doar la vizuină şi se menţin în condiţie fizică. Un vârf de formă ar fi la patru ani, atunci când are acumulat maxim de experienţă şi începe să dea maxim care îl poate da", a spus participant din România, Claudiu Petrovici.

Organizatorii spun că au atras atenţia la mai multe calităţi pe care trebuie să le posede un adevărat câine pentru vânătoare.

"Noi atragem atenţia la viteza cu care patrupedul urmăreşte vulpea, dacă câinele merge pe urmele corecte, ura cu care câinele urmăreşte prada, dar şi cât de iute este acesta. În calitate de arbitri sunt doi experţi din Ucraina", a spus organizator, Igor Ilinciuc.

Cei mai rapizi patrupezi şi stăpânii lor s-au ales cu diplome.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu