Moldavian Design Week. Tineri graficieni, arhitecţi şi designeri de interior şi-au prezentat lucrările neobişnuite

Embed:

Moldavian Design Week şi-a deschis uşile pentru toţi cei pasionaţi de industria creativă. În premieră pentru Moldova, tinerii graficieni, arhitecţi şi designeri de interior şi-au scos la rampă lucrările.

Nicu Zaporojan este grafician şi a aflat despre acest festival de pe o reţea de socializare.

"Am decis să mă expun cu o lucrare cu care să îmbin două pasiuni ale mele. Ceea ce înseamnă futurismul, fantasticul şi istoria", a declarat Nicu Zaporojan, grafician.

Nicolae Şcaterman a venit cu 29 de tauri din ceramică, toţi diferiţi.

"Am reprezentat nişte tauri, pentru că, pentru mine, părerea mea în fiecare dintre noi se ascunde un adevărat taur, doar este necesar să-l descoperim, să-l trezim", a spus Nicolae Şcaterman, student la Academia de Arte Plastice.

Organizatorii au aşteptări mari.

"Să aducem o schimbare aici la noi acasă şi să urmărim acel obiectiv de a integra designul în viaţa cotidiană a fiecăruia în lifestyle-ul societăţii şi de a promova tot ce este mai bun în industriile creative", a spus organizatorul Moldavian Design Week, Alexandrin Buraga. 

Cei prezenţi au rămas impresionaţi de lucrările expuse:

"Cel mai mult mi-au plăcut schiţele de design interior."

"Este o oportunitate bună să vadă lumea că într-adevăr avem lucruri frumoase, ca într-adevăr avem ce vedea şi cumva să cultivăm simţul ăsta al design- ului, al artei."

"Mi-au plăcut foarte mult lucrările grafice în special lucrările acestea. Sunt inspirate, foarte creative."

Până în data de 10 iunie, vizitatorii pot admira proiectele a peste 100 de designeri din ţară, dar şi de peste hotare.

Cele mai bune lucrări, expuse la Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie și la Turnul de Apă din Capitală, vor fi premiate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu