Modus se va metamorfoza într-un crossover care îți va aminti de Juke

actualul minivan Modus – cel din imagine – se va metamorfoza într-un crossover care îți va aminti de Juke. OK, când vine vorba de Juke, lumea se împarte subit în două tabere diametral opuse: cei care-l iubesc  pe jucăuşul crossover și cei care trăiesc un puternic sentiment de repulsie la vederea acestuia, scrie topgear.ro.

Așadar, să-ți asociezi designul cu cel al unui model care provoacă zâzanie în rândul omenirii, ar putea fi o mișcare riscantă. Totuși, Renault trebuia să profite cumva de parteneriatul cu Nissan, iar aspectul extrem de plictisitor al actualului Modus simțea nevoia unei reîmprospătări. Astfel, noul  model se va inspira din conceptul Captur, prezentat în 2011 la Geneva, detaliile despre propulsie urmând să apară ulterior.

Istoria lui Modus este scurtă și departe de a fi una impozantă. Lansat în 2004, Renault Modus se adresa celor care doreau un Clio ceva mai înalt și cu un surplus de spațiu. Iar celor cărora nici aceste dimensiuni nu le erau de ajuns, Grand Modus le-a venit în întâmpinare începând cu 2007. Ei bine, debutul a fost unul fulminant, Modus reușind să se vândă în 2005 în nu mai puțin de 166.858 de unități. Însă cum o minune nu ține decât 3 zile (mă rog, câțiva ani în cazul celor de la Renault) cererea a scăzut, iar Modus, împreună cu Grand Modus, a fost produs în 48.590 de exemplare în 2011 și în 32.944 unități în 2012.

Prin urmare, o schimbare este mai mult ca bine-venită. Și cum lumea pare să se orienteze mai mult spre SUV-uri, în detrimentul minivanurilor, Renault îl scoate pe Modus ușor de pe piața MPV-urilor și-l aruncă în rândul crossoverelor. Astfel, Modus și, eventual, Grand Modus, o să rivalizeze cu modele precum Opel Mokka, sau viitorul SUV de la Peugeot  care-l va avea ca model de bază pe 208. 

În concluzie, Renault pare să facă o mișcare inteligentă și curajoasă, în același timp, alegând să iasă din clasa plictisitoarelor multivanuri și să intre în rândul mult-mai-distractivelor mini-SUV-uri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu