Modul sănătos de viaţă, promovat la Bălţi prin campania "Spune da pentru sănătatea ta"

Embed:

Modul sănătos de viaţă, promovat la Bălţi. Sute de persoane au participat astăzi la un şir de activităţi sportive în cadrul Campaniei "Spune da pentru sănătatea ta". Oamenii au avut ocazia să cumpere produse ecologice, iar mulţi dintre ei au avut parte şi de consultaţii medicale gratuite.

Zeci de copii şi tineri s-au aventurat în competiţii sportive, cum ar fi alergatul, fotbalul sau ciclismul.

Participanţii la eveniment au avut ocazia să cumpere produse bio în cadrul unui târg organizat în centrul oraşului.

"Am struguri, am prăsade, strugurii sunt de diferit soi, struguri de masă: Izabela, Moldova. Am cresc eu e totul ecologic", a spus producătorul agricol, Lidia Purcel. 

Cei interesaţi să afle mai multe lucruri despre alimentaţia sănătoasă au primit sfaturi de la un bucătar.

"Avem aici astăzi ruladă din lavaş cu ciuperci şi cărniţă albă de pui, avem lavaş cu caşcaval moale şi peşte roşu,avem amestecuri din care se fac tartinute mici", a explicat bucătarul Georgeta Modrugi.

Mai mult, vizitatorii au benefeciat şi de investigaţii medicale gratuite.

"Măsurăm tensiunea arterială, în cazul când este o problemă sau nivelul zahărului este ridicat dăm îndreptare mai departe, la endocrinolog, după necesitatea problemei", a declarat asistenta medicală Alina Şoimu.

Campania "Spune da pentru sănătatea ta" este la cea de-a cincea ediţie. Compania Naţională de Asigurari în Medicină organizează astfel de activităţi în mai multe localităţi din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu