Modul de plată a taxei de piaţă ar putea fi modificat

Embed:

Pentru a câştiga mai mulţi bani, autorităţile vor să modifice modul de achitare a taxei de piaţă. În prezent, administratorii plătesc Primăriei 20 la sută din sumele percepute de la comercianţi. Autorităţile propun, însă, ca taxa achitată să fie calculată altfel.

Una dintre propuneri, examinată de Primărie, este ca taxa achitată să fie calculată în funcţie de suprafaţa pieţelor.

"Până acum, taxa era 20 la sută din volumul de vânzări, însă, ne-am convins cu toţii că volumul de vânzări poate fi unul pe hârtie şi altul în realitate", a declarat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

O altă recomandare este de a obliga administratorii să plătească în funcţie de numărul de locuri amenajate în pieţe.

"Aceasta ar fi o taxă concretă şi ar mobiliza administratorul pieţei ca toate locurile să fie ocupate, deorece pentru fiecare loc, indiferent dacă este ocupat sau nu, vor fi obligaţi să achite o taxă fixă", a menţionat viceprimarul Capitalei Mihai Furtună.

Deocamdată, autorităţile nu au calculat mărimea taxei.

Astfel, Primăria vrea de pe urma acestor modificări să-şi mărească veniturile, să combată comerţul neautorizat şi să se asigure că, lunar, în buget va intra un venit stabil.

Până a fi puse în aplicare, aceste taxe urmează să fie votate de Consiliul Municipal.

În Chişinău sunt 44 de pieţe comerciale şi agricole, care dispun de peste 17 mii de locuri. Anual, veniturile Primăriei, de pe urma activităţii pieţelor din Capitală, ajung la 23 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu