Moblizare în Capitală. Sute de muncitori lucrează pentru a curăţa trotuarele şi curţile blocurilor

Embed:
Sute de angajaţi de la întreprinderile municipale muncesc pentru a curăţa trotuarele şi curţile blocurilor.  Prioritate au avut staţiile şi trecerile de pietoni.

"Faţă de cum a fost înainte, s-au luat măsuri. Mi se pare că noaptea au lucrat soldaţii şi cu toţii, foarte bine au făcut", a menţionat un bărbat.

"Astăzi e mai bine decât era ieri. Drumurile sunt curăţate, se circulă mai uşor. E mai bine şi pentru maşini, şi pentru pietoni. Şi vremea ţine cu noi", a spus o femeie.

De asemenea, drumarii au ajuns şi în curţile blocurilor.

"E normal acum. Ieri nu am ieşit din casă, era mare zăpada", a afirmat o locuitoarea a Capitalei.

Tractoarele au curăţat căile de acces, iar restul a rămas în grija locatarilor.

"Am venit la fiică în ospeţie şi vreau să întind hainele la uscat. Nu pot să ajung şi... Ne-am învăţat ca la ţară. La ţară, în ogradă, nu intră nimeni, dacă vrei să te duci, singur trebuie să îţi faci, nu îţi vine nimeni", a precizat o femeie.

"S-a lucrat la capacitate maximă. Vom continua să lucrăm şi pe parcursul zilei de azi, şi pe parcursul zilei de mâine, astfel încât să asigurăm cât mai multă siguranţă oraşului Chişinău", a precizat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei. 

Cu toate acestea, în unele curţi de blocuri încă n-au ajuns muncitorii, oamenii au pus mâna pe lopată şi şi-au făcut singuri cărare:

"Dacă nu o să facem noi, nu o să facă nimeni, fiindcă uitaţi-vă la drumurile noastre".

"Dacă s-ar curăţi şi curţile de bloc, ar fi mai interesant, dar aşa, cel puţin, e mai bine pentru cei care ies cu sania". 

"De vorbă, vorbesc, dar de făcut nu prea fac, iată care-i problema".

În curţile blocurilor au ajuns 36 de utilaje pentru deszăpezire.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu