Mobilizare totală în Capitală. Oamenii, îndemnaţi să nu iasă din casă dacă nu au urgenţe

Embed:
Mobilizare totală în Capitală. Angajaţii întreprinderilor municipale muncesc fără oprire de aseară pentru a împiedica formarea poleiului pe străzi şi trotuare. 33 de autospeciale sunt implicate în procesul de deszăpezire.

"Am încărcat undeva la jumătate de tonă. O să facem aleea principală și ami departe vedem indicațiile. Mergem pe aleele principale ca să nu derapeze lumea, să poată merge. "

"Facem aici și apoi ne ducem la alte alee, cât o să reușim."

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu a convocat de dimineaţă comandamentul de iarnă. În cadrul şedinţei s-a discutat despre starea drumurilor şi cât de promt au intervenit autorităţile responsabile de curăţarea oraşului.

"Aţi intervenit în mod special pe drumurile principale pentru ca să asigurăm ca drumurile principale să fie circulabile, astfel ca poliţia, ambulanţa şi transportul public să fie funcţional. Ținând cont că azi toată ziua va ninge, vă rog să scoateți toate brigăzile, atât cele de zi cât și cele de rezervă, ca să intervenim pe parcursul întregii zile", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

După miezul nopţii, angajații Exdrupo au intervenit în forţă pe drumurile din Capitală. Aceștia depun eforturi maxime pentru a nu crea incomodități oamenilor.

"Ne vom strădui la maxim să intervenim și să ținem situația sub control. Nu dispunem de atâta forță pentrui prevenirea poleiului, deoarece în timp de o oră și jumătate a plouat în continuu cu gheață", a spus șef Exdrupo, Adrian Boldurescu.

Șoferii circulă cu atenție și cu viteză redusă. Ei spun că pe străzi nu s-au format ambuteiaje pentru că drumurile au fost curățate la timp.

"Foarte bine. Trebuie să ieși la timp și totul o să fie bine."

"Eu vin de la Botanica și de acolo se circulă bine chiar dacă avem așa condiții meteo."

"Până ce e bine. Nu este sens să curețe drumurile atunci când ninge de sus."

În jur de 70 de muncitori de la "Spații Verzi" au împrăștiat antiderapant în Grădina Publică “Ștefan cel Mare” și în scuarul Catedralei.

"Au fost antrenați 20 de angajați și chiar la primele ore au fost deja împrăștiat pe stratul de gheață, care era așternut pe aleile principale", a spus direcția Spații Verzi, Galina Leahu.

Bătăi de cap le dau autorităților şi trotuarele, care după ploaia de noaptea trecută s-au transformat în patinoare.

"Poleiul a căzut și a înghețat, dar se lucrează permanent cu 11 unități hako plus am mai scos periile și au dotat trei tractoare cu aparte care presoară sare și nisip. O să lucrăm la maxim ca să putem scoate toate trotuarele", a spus șeful Direcţiei Locativ-Comunale, Petru Gontea.

Pietonii spun că, datorită acțiunii prompte a autorităţilor pe trotuare se circulă în siguranţă.

"E bine. Văd că e pus material antiderapant, e bine până ce."

"Este un ciclon de primăvară și nu văd un obstacol. Oricum în vreo două zile o să se topească. În fiecare an Baba Odochia își spune cuvântul."

"Este mașină care aruncă nisip pe trotuare ca să nu alunecăm."

Funcţionarii au anunțat că circulaţia transportului public nu a fost perturbată. Pe străzi circulă 203 troleibuze şi peste 120 de autobuze.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu