Mobilizare pentru o nouă încercare. La Primărie ar putea avea loc ședința Consiliului Municipal

Embed:

Încă o tentativă de a organiza ședința Consiliului Municipal Chişinău. După patru ani în care s-au certat la fiecare reuniune, aleşii vor să se mobilizeze pe ultima sută de metri. Astfel, consilierii municipali vor încerca să aprobe, astăzi, mai multe proiecte importante. 

Una dintre iniţiative se referă la Parcul Urban de Autobuze. Potrivit unui proiect de decizie, Primăria urmează să ia un credit de 15 milioane de euro pentru a achiziţiona 100 de autobuze noi.

Întreprinderea ar putea trece şi la o nouă metodologie de finanţare. Instituţia ar putea primi bani doar pentru numărul călătorilor transportaţi, nu pentru distanţa parcursă.

Totodată, municipiul Chişinău ar putea avea un plan urbanistic al oraşului, proiect care figurează de aproape un an pe ordinea de zi.

PUBLIKA.MD aminteşte că şedința de săptămâna trecută a Consiliului Municipal Chişinău a fost întreruptă de agresiuni fizice şi verbale dintre consilieri şi câţiva deputaţi socialişti, care au dat buzna în sala de şedinţă. Printre scandalagii se numără deputatul PSRM Ion Ceban şi activistul Vitalie Voznoi.

Spiritele s-au încins şi mai mult când în sala de şedinţe şi-a făcut apariţia preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatâi.

Aceasta ar putea fi ultima şedinţă a actualului Consiliul Municipal Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu