MOBILIZARE MAXIMĂ la Ștefan Vodă. Peste 200 de militari, carabinieri şi salvatori, pregătiţi să intervină în caz de inundaţii

Embed:

Mobilizare maximă la Ștefan Vodă. Zonele de pe malul râului Nistru se află sub pericol de inundații.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, astăzi, la Ştefan Vodă, va fi organizată o tabără de câmp. 75 de carabinieri, 75 de militari, zeci de salvatori vor fi pregătiţi pentru a interveni în caz de inundaţii. Totodată, aceştia vor întări digurile, pentru a face faţă valului de apă, care vine peste Republica Moldova din Ucraina. 

Pentru consolidarea digurilor de protecţie în teren vor acţiona 15 autobasculante, dar şi alte 13 unităţi de tehnică de tip excavatoare şi buldozere. Situaţia va fi monitorizată pe toată lungimea râului Nistru în special în zona de agrement Vadu lui Vodă. Mai mult, IGSU va monitoriza situaţia şi pe râul Prut, în special în zonele joase.

Astăzi conducerea IGSU a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor.  La şedinţa operativă au participat reprezentanţii IGSU, Forţelor Armate, Agenţia Apele Moldovei, Agenţia Proprietăţii Publice, Administraţia de Stat a Drumurilor, Inspectoratul General al Poliţiei şi Inspectoratul General al Carabinierilor.


Publika.md aminteşte că joi seara, şeful Executivului Pavel Filip a convocat o ședință şi a solicitat crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient și coordonat situația.

"Este necesar să interveniți împreună, coordonat și să începeți cât mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localitățile supuse riscurilor", a declarat Pavel Filip.

Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor în zona respectivă. Mai mult, pentru următoarele zile meteorologii au anunţat ploi.

CITEȘTE ȘI: PERICOL DE INUNDAŢII în raionul Ștefan Vodă. Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză

 

Lasă un comentariu