Mobilizare maximă de alegeri! Peste 4.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică

Embed:

Peste 4.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru asigurarea ordinii publice în ziua alegerilor. Aceştia vor fi amplasaţi lângă fiecare secţie de votare, în raza a 100 de metri. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizate de șeful IGP, Alexandru Pînzari, şi şeful Direcţiei generale securitate publică a IGP, Marin Maxian. 

"Poliţia este o entitate apolitică. Prin lege se spune că noi avem misiunea de a asigura securitatea şi ordinea publică în locurile unde se vor desfăşura alegerile", a declarat şeful IGP, Alexandru Pînzari. 

"În special, în zilele următoare trebuie să ne focusăm să asigurăm respectarea legislaţiei electorale şi a ordinii publice.
Începând cu ziua de mâine şi în ziua de 30 octombrie nu este permisă agitaţia electorală. Poliţiştii vor fi amplasaţi lângă fiecare secţie de votare, în raza a 100 de metri. Vor monitoriza toate situaţiile şi vor interveni atunci când va fi nevoie", a declarat şeful Direcţiei generale securitate publică a IGP, Marin Maxian. 

Cetăţenii cu drept de vot au fost atenţionaţi că nu au voie să se prezinte la urne având asupra lor arme de orice tip. De asemenea, este interzisă scoaterea buletinului de vot şi a fişei electorale din secţia de votare

Mai mult decât atât, cetăţenii au fost îndemnaţi să sesizeze poliţia în caz că sunt martori la agitaţie electorală în ajunul dar şi în ziua alegerilor. 

Potrivit şefilor de la IGP, pe parcursul perioadei electorale au fost constate peste 77 de încălcări, cele mai multe dintre ele fiind plasarea afişelor electorale în locuri interzise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu