MOBILIZARE GENERALĂ după ninsori! Premierul Filip: Instituţiile subordonate Guvernului vor veni în sprijinul autorităţilor Capitalei

Embed:

Instituţiile subordonate Guvernului vor veni în sprijinul autorităţilor Capitalei pentru a face ordine în Chişinău după ninsorile abundente care au căzut în Moldova la mijlocul primăverii. Anunţul a fost făcut de premierul Pavel Filip.

"Criza prin care trecem, generată de ninsori, nu poate fi depăşită, avem arbori gata să cadă, crengi gata să cadă. Fac un apel public, am decis mobilizarea tutoror forţelor pentru a face ordine în Capitala ţării. Impactul acestor calamităţi este unul de proporţii şi e nevoie de forţe. Lucrările de salubizare a Capitalei vor începe mâine dimineaţă, la ora 05.00. Algoritmul este în raza sectoarelor de Poliţie. Ne mobilizăm la nivel central. Vor fi antrenaţi peste 1.000 de carabinieri şi ostaşi din Armata Naţională. Toate echipele implicate vor primi echipamentul necesar şi hrană. De asemenea, vor fi antrenate peste 100 de transporturi speciale, vorbesc despre autobasculante şi peste 200 de profesionişti la curăţarea arborilor, oameni care pot profesional mânui motoferăstraile", a menţionat Filip.

Totodată, premierul Filip a declarat că riscul prăbuşirii arborilor rămâne iminent, iar cetăţenii trebuie să fie atenţi.

"Vă rog să vă abţineţi să vă deplasaţi cu maşinile prin Chişinău. Vor fi mulţi poliţişti care vor fluidiza traficul. Rog ca şoferii care au parcate automobilele în curţi să fie receptivi la adresările forţelor de ordine, atunci când va fi necesar să luaţi vehiculele pentru a fi tăiaţi arborii, crengile. Vom încerca să ne mobilizăm la maxim ca să facem curăţenie în oraş. Nu mai putem răbda pentru că există pericol. Dacă nu reuşim în două zile vom extinde perioada. Rugaminte mea e să avem o abordare serioasă", a subliniat prim-ministrul.

Bilanţul serviciilor municipale arată că în urma ninsorilor abundente, în oraş s-au rupt 10.000 de copaci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu