Mobilier şi jucării confecţionate de părinţi şi copii la o grădiniţă din Capitală

Embed:

De cele mai multe ori, părinţii sunt cei care asigură condiţiile bune din grădiniţe. Acest lucru îl recunosc chiar şi educatorii. De exemplu, în grădiniţa numărul 215 din Capitală, mobila şi materialele didactice au fost procurate din banii părinţilor. Tot ei sunt cei care se implică şi în confecţionarea manuală a jucăriilor.

Copiilor le place să se joace de-a magazinul cu seminţe. Părinţii sunt cei care au cumpărat jucăriile, dar şi mesele, scaunele şi paturile cu sertare.

"Parteneriatul grădiniţă-familie întotdeauna a avut la noi o conlucrare foarte bună şi întotdeauna părinţii au participat în viaţa şi activitatea grădiniţei", a declarat Ala Tofan, director interimar grădiniţa nr. 215.

Părinţii se implică şi în confecţionarea jucăriilor. Spre exemplu, un dulap a fost confecţionat dintr-o cutie de carton de către unul dintre copii împreună cu mama sa.

"Nu tot se face cu bani, de exemplu, în centrul de joc, foarte multe lucruri sunt făcute cu mânuţele părinţilor şi a copiilor", a menţionat Nina Cebotari, educator. 

Potrivit datelor Direcţiilor de Educaţie, doar 70 la sută din cheltuielile instituţiilor preşcolare sunt asigurate din bugetul de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu