Moaştele Sfântului Nicolae au fost aduse la Catedrala Mitropolitană. Creştinii au făcut cozi pentru a se închina (FOTOREPORT)

Embed:

Eveniment special pentru enoriaşi. La Catedrala Mitropolitană "Naşterea Domnului" din Capitală au fost aduse moaştele Sfântului  Nicolae, supranumit în popor şi Moş Nicolae. Preoţii spun că ierarhul are o semnificaţie specială pentru copii, cărora le aduce daruri şi îi ajută pe tinerii necăsătoriţi să-şi găsească jumătatea. 

Tot astăzi enoriaşii au asistat la slujba oficiată de Sfântul Andrei:

"Azi m-am rugat pentru soţul meu, fiindcă este Andrei. Am pus o lumânărică la sănătate".

"Pentru sănătate, succese şi să meargă bine în toate".

"Pentru sănătatea copiilor, a părinţilor, a familiei mele. Sfântul Andrei este sărbătoarea când m-am cununat".

Enoriaşii care au venit la slujbă s-au închinat şi la moaştele Sfântului Nicolae:

"M-am rugat pentru copii şi pentru sănătatea mea şi bunăstarea tuturor oamenilor".

"Da, eu m-am închinat, evident că pentru sănătate, pentru familie, pentru prosperitate, pentru tot să fie bine. Domnul să ne ajute pe toţi".

Secretarul Mitropoliei Moldovei spune că este pentru prima dată când moaştele Sfântului Nicolae au fost aduse în Moldova.

"Prezenţa acestor sfinte moaşte ale sfântului ierarh Nicoale care de afltel se prăznuieşte pe 19 decembrie este un supliment pentru a ne actualiza şi a ne concetra mai bine în perioada postului. Sfântul ierarh Nicolae supranumit în popor Moş Nicoale a fost dinotdeauna ajutător bând, paşnic, pentru copii îndeosebi, pentru tinerii care căutau căsătorie pentru cei care erau în nevoinţă şi în piederi.

VO: Credincioşii de stil vechi îl cintesc pe Sfântul Nicolae pe 19 decembrie.

loading...

Lasă un comentariu