MOARTEA DE LA FUNDUL PAHARULUI. Alcoolul este cauza principală a morții premature

Embed:

Alcoolul este cauza principală a deceselor premature în lume. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, anual, peste 3 milioane de oameni mor din cauza băuturilor spirtoase, mai mult decât din cauza SIDA, a violenței și a accidentelor rutiere.   

Potrivit autorilor studiului, alcoolul este cauza a 5 la sută din morțile premature. Aici sunt incluse urmările letale ale accidentelor provocate de condusul în stare de ebrietate, violenței cauzate de consumul de alcool, dar și a unei serii de boli cardiovasculare, ciroză și unele forme de cancer. Mai mult, consumul de băuturi spirtoase crește riscul de îmbolnăvire cu tuberculoză, HIV și pneumonie.

Trei sferturi dintre victimele alcoolului sunt bărbați, mai arată raportul. Potrivit datelor OMS, aproximativ 237 milioane de bărbați și 46 milioane de femei sunt dependenți de alcool. Când vine vorba de consumul de băuturi spirtoase, țara noastră deține întâietatea.

Organizația Mondială a Sănătății a plasat Moldova pe primul loc în topul consumului pe cap de locuitor, cu 15,2 litri pe an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu