Mitropolitul Vladimir: Oficializarea islamului - o înjosire pentru Moldova

Embed:

Oficializarea islamului în Moldova este o înjosire pentru poporul nostru. Declaraţia a fost făcută de Înalt Prea Sfinţia Sa mitropolitul Vladimir, azi, 20 aprilie. Capul bisericii din Moldova spune că la noi în ţară trebuie să existe biserici ortodoxe.

"Într-o ţară ortodoxă este o înjosire, pentru creştinii noştri ortodocşi. Eu cred că nu este bine să fie înregistrat astfel de cult religios într-o ţară pur ortodoxă", a precizat acesta.

Înalt Preasfinţia Sa a mai spus că este dezamăgit de decizia Ministerului Justiţiei de înregistrare a acestui cult religios în Moldova.

Solicitat să comenteze declaraţia Mitropolitului Vladimir, liderul Asociaţiei islamice "Grădinile liniştei", Talgat Maşaev, spune că oficializarea islamului în ţara noastră este o dovadă a evoluţiilor democratice în Moldova.

Mitropolitul Vladimir spune că steguleţele, care au fost afişate astăzi, 20 aprilie, în mai multe sectoare ale Capitalei, cu mesajul "Moldova ţară ortodoxă", "Ortodoxia Salvarea Neamului" nu aparţin Mitropoliei.

Liga Islamică a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei pe 14 martie. Aceasta este prima organizaţie musulmană din ţara noastră. În următoarele zile, Mitropolitul Vladimir va merge la Ierusalim, de unde va aduce pentru a noua oară consecutiv focul haric.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu