Mitropolia Moldovei va participa la evenimentul de canonizare a Sfântului Ierarh Dionisie. Când va avea loc evenimentul

Embed:

O delegaţie a Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove va participa la ceremonia de proclamare a canonizării Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetăţii Albe, care are origini basarabene. Evenimentului va avea loc în data de 27 octombrie, la catedrala Patriarhală din Bucureşti. 

La lucrările Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a decis că din delegaţie vor face parte 12 persoane. Nu este clar dacă din delegaţie face parte şi Mitropolitul Vladimir, pentru că numele lui nu apare în listă, iar secretarul mitropoliei, Vadim Chebaş ne-a spus că este ocupat şi nu poate vorbi la telefon, pentru precizări.

Sfântul Ierarh Dionisie s-a născut în anul 1868 în localitatea Bardar, care în prezent, face parte din raionul Ialoveni. Aceasta provine dintr-o familie evlavioasă şi la doar 15 ani a intrat ca frate în Mănăstirea Suruceni. În anul 1918, în primul Parlament al României Întregite de la 1918, Ierarhul Dionisie a fost ales senator al judeţelor, Cetatea-Albă și Ismail, cu vot aproape unanim. 

Sfântul Ierarh Dionisie s-a stins din viaţă în 1943 şi, anul trecut, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinților pe Episcopul Dionisie Erhan al Cetății-Albe-Ismail, cu zi de pomenire la 17 septembrie.

Lasă un comentariu