Mitropolia Moldovei e gata de protest

Embed:

Mitropolia Moldovei susţine propunerea Episcopului de Bălţi şi Făleşti, Marchel, de a organiza, pe 18 mai, un miting de protest faţă de oficializarea islamului în Moldova.

Secretarul de presă al Mitropoliei, Vadim Cheibaş, a declarat, pentru Publika TV, că această opinie este împărtăşită nu doar de Prea Sfinţitul Episcop Marchel, dar şi de întreaga societate ortodoxă, care este majoritară în Moldova.

Potrivit lui Ceibaş, Mitropolia a fost surprinsă de faptul că Ministerul Justiţiei a înregistrat, pe 14 martie, Liga Islamică, fără a consulta societatea şi Mitropolia Moldovei.

Reprezentanţii Asociaţiei Islamice au salutat atunci decizia Guvernului. În schimb, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Moldovei, Vladimir, a declarat că oficializarea islamului în Moldova este o înjosire pentru poporul nostru. Potrivit unor date neoficiale, în Moldova sunt aproape 20.000 de musulmani.

Amintim că Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, i-a îndemnat pe cei prezenţi la manifestaţiile dedicate zilei de 9 mai să participe la un miting de protest, la care să-şi exprime dezacordul faţă de legalizarea religiei musulmane la noi în ţară. Preşedintele Ligii Islamice, Sergiu Sochircă a declarat, însă, că organizarea unei asemenea acţiuni împotriva islamului este în afara legii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu