Mitropolia Moldovei acuzată că renunţă la rugăciunile pentru conducerea Moldovei, în favoarea celor pentru conducerea Rusiei

Embed:

Mitropolia Basarabiei va continua să se roage pentru conducerea ţării, chiar dacă Mitropolia Moldovei nu mai face acest lucru. Feţele bisericeşti spun că ţine de datoria lor să se roage pentru fiii neamului, indiferent de culoarea lor politică.

"Mai presus de toate supărările, incertitudinile pe care le-ar avea, indiferent de gen, culoare politică sau stindard, biserica are obligaţia să se roage pentru fii neamului", a menţionat Ioan Barbău, protopop de Chişinău, Mitropolia Basarabiei.

"Având în vedere că Mitropolia Moldovei este reprezentanţa oficială a Bisericii Ruse, se vede că ei se roagă pentru fiii neamului său şi nu al nostru", a mai adăugat acesta.

Amintim că ieri, mai mulţi parohi ai bisericilor din ţară au anunţat că nu se vor mai ruga pentru oficialii din fruntea statului. În acest mod, ei protestează faţă de legalizarea islamului în ţara noastră. Preoţii spun că vor sprijini în rugaciune înalţii funcţionari ai statului numai după anularea deciziei Ministerului Justiţiei. Mai mult, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a declarat, pentru Publika TV, că va trimite scrisori la toate bisericile din Făleşti, Bălţi şi Sângerei cu rugămintea de a nu mai pomeni conducerea ţării în rugăciuni, pentru că ar fi anticreştină.

La rândul său, Mitropolia Moldovei contestă intenţia acestor parohi şi spune că ei nu sunt în drept să ia astfel de decizii.

Săpătmâna trecută, în mai multe localităţi din ţară, mii de preoţi şi credincioşi au protestat împotriva legalizării islamului în Republica Moldova. Ei au purtat pancarde cu inscripţiile: "Biserica Ortodoxă este mama poporului nostru" şi "Moldova - ţara ortodoxă".

Religia islamică a fost înregistrată oficial de Ministerul Justiţiei, la mijlocul lunii martie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu