Mitinguri de amploare în susţinerea votului mixt: Vreau ca Moldova să fie prosperă (FOTO)

Peste 30 de mii de oameni au participat astăzi la mitinguri în susţinerea votului mixt. Manifestaţii ample au avut loc la Edineţ, Ialoveni şi Cahul, în cadrul cărora oamenii au spus că vor să-şi aleagă direct deputaţii. Iar artişti cu renume i-au îndemnat să nu renunţe la ideea schimbării actualului sistem electoral.  

"Pentru că ați venit să susțineți și voi o cauză civilă – votul mixt, îl susțin și eu, dragii mei. Vreau ca Moldova să fie prosperă!", a menţionat Adriana Ochişanu, interpretă.

"Este nevoie mai întâi de schimbarea politicii în Republica Moldova. Anume votul mixt consider că este o schimbare spre bine", a spus Lia Banari, jurist din Ştefan Vodă.

"Vom avea încredere că e votul nostru, cel care îl pun eu, nu care îl pune țara, care îl vor bandiții să-l pună să-l conducă", a afirmat un cetăţean.

Dreptul cetăţenilor de a-şi alege direct deputaţii va contribui la responsabilizarea clasei politice, spune deputatul Elena Bacalu:

"Votul mixt este prima reformă a clasei politice. Există dezbateri în platforma parlamentară, există consultări cu partenerii noştri externi. Dumnevoastră, cetăţenii aveţi dreptul democratic de a pretinde schimbarea unui sistem, ca să obţinem cu toţii roade mai bune".

Ministrul Culturii, Monica Babuc, este convinsă că voinţa poporului va fi auzită:

"Vor demonstra şi tuturor celor care sunt sceptici asupra schimbării. Lucrurile mari în orice ţară se fac nu prin voinţa unui om, nici a unui grup de oameni, ele se fac prin voinţa întregului popor".

"Schimbarea politică o să se facă numai prin metoda aceasta, prin metoda votului mixt și uninominal", a conchis un alt cetăţean.

"Până azi au fost făcute mai multe încercări de a scoate ţara din impas, sărăcie, corupţie. Cine poate face aceasta? Noi prin votul care îl acordăm celor care au putere legislativă", a subliniat Gulinara Grigorev, directorul liceului din Donduşeni.

"Ţara noastră are nevoie de o schimbare. Şi noi susţinem votul mixt, Pentru o ţară prosperă şi pentru viitorul nostru", a spus o cetăţeană.

"Noul sistem electoral va promova într-adevăr oameni competenţi şi profesionişti. Dacă dorim un viitor frumos şi luminos trebuie să facem acest lucru şi să susţinem", a declarat interpreta Natalia Gordienco.

"Nu-mi este indiferent care va fi soarta ţării noastre, care va fi soarta poporului nostru în viitorul apropiat. Chiar şi cei care se joacă cu politica vor înţelege că oamenilor din ţara noastră nu le trebuie atât de mult", a conchis şeful Direcţiei de Învăţământ, Briceni, Vitalie Ştirbu.

Cel mai amplu sondaj realizat vreodată în Moldova arată că aproximativ 60 la sută dintre moldoveni consideră că deputații ar trebui aleși în baza votului uninominal sau mixt. Doar 35 la sută s-au pronunţat pentru menţinerea actualei proceduri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu