Miting pro-rusesc la Sevastopol! Oamenii au ales un nou primar şi au arborat steagul Rusiei pe clădirea administraţiei locale

Embed:

Manifestaţie cu iz de separatism la Sevastopol. Luni seara, câteva mii de persoane au desfăşurat un miting în faţa sediului Administraţiei Locale unde a fost ales în fruntea conducerii oraşului un om de afaceri rus. Este vorba despre Aleksei Cialâi, patronul grupului energetic "Taurida electric".

La manifestaţie au participat în jur de 20.000 de persoane care au aclamat decizia autorităţilor locale care au arborat pe frontispiciul instituţiei steagul Rusiei.

De asemenea, autorităţile locale au votat pentru ca toate taxele din oraş să nu mai fie direcţionate către bugetul central de la Kiev şi au cerut ca toate forţele de ordine să treacă în subordinea autorităţilor municipale, scrie romaniatv.net.

Unele surse media scriu că Ucraina este la un pas de a pierde controlul asupra administrației orașului Sevastopol. Conform datelor publicate în presă, peste 50% din bugetul orașului vine din banii pe care-i cheltuie Federaţia Rusă pentru menținerea Flotei Mării Negre.

Serviciul se securitate din Ucraina (SBU) a fost la un pas să-l rețină pe așa-numitul primar la întrarea în clădirea administrației orașului, dar a fost impiedicată de către "protestarii" care organizau acolo "maidanul pro-rusesc" și "forțele de ordine".  

Deși conform legilor și Constituției primarul orașului Sevastopol este numit de către Președintele Ucrainei, presa rusă anunță că Alexei Cealâi a fost ales "primar" al orașului.  

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu