Miting în memoria Mariei Bieşu. "A murit inima Teatrului de Operă şi Balet" VIDEO

Embed:

Lacrimi şi durere în Moldova. Soprana Maria Bieşu este petrecută pe ultimul drum. La această oră, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet, a început un miting în memoria artistei. Demnitari de stat şi oameni de cultură ţin discursuri în care îşi amintesc de Soprana, dar şi de femeia, Maria Bieşu. 

"Cu mare durere în suflet, ne-am adunat aici, pentru a o petrece pe ultimul drum. Maria Bieşu şi-a înscris numele în rândul oamenilor de cultură având o voce irepetabilă. Prin munca asiduă şi-a valorificat acest har divin. Publicul din întreaga lume a avut fericita ocazie să admire talentul incontestabil al Mariei Bieşu. Pentru mulţi, numele ei a însemnat Moldova. Personajele interpretate de ea au fost pline de viaţă. A adus o contribuţie substanţială la dezvoltarea culturii Republicii Moldova. Toţi îi suntem profund recunoscători pentru tot ce a făcut. Marea noatră artistă şi-a adus aportul la aprofundarea prieteniei între popoare. Tot ce a făcut Maria Bieşu va fi mereu prezent în patrimoniul nostru naţional. Este o întruchipare concludentă a întregului nostru popor. Rămâne de datoria noastră să păstrăm în amintire tot ce a făcut Maria Bieşu", a menţionat în discursul său preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Mihai Munteanu, artist al poporului: "A murit inima Operei Naţionale. Festivalul Maria Bieşu o să trăiască"

Deputaţi, miniştri, poeţi, scriitori, colegi de breaslă, dar şi oameni simpli au venit să aducă un ultim omagiu Primadonei Operei Naţionale din Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu