Miting în Centrul Capitalei. Ce au SCANDAT protestatarii

Embed:

Mii de oameni s-au adunat astăzi în centrul Capitalei, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de acțiunile guvernării. La scurt timp, manifestanţii au început să protesteze faţă de Partidul Liberal, care a organizat o întâlnire cu alegătorii în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Organizatorii protestelor au anunţat despre crearea unei mişcări social-politice.

Oamenii au venit la proteste cu drapele ale Republicii Moldova, Uniunii Europene, României şi ale Partidului Naţional-Liberal.

"Pentru binele nostru, pentru adevar, să aflăm ceea ce se face în ţara noastră pentru viitorul copiilor noștri."

"Eu am venit cu nepoţica să vadă ce se întâmplă aici şi mai apoi o voi întreba, va mai avea ea viitor în ţara asta sau de pe acum va trebui să-şi găsească unde să plece în Europa."

Protestatarii s-au adunat în scuarul catedralei, unde a fost instalată scena pentru discursuri. Ei au cerut demisia guvernării şi au anunțat despre crearea unei mişcări politice.

"Ne angajăm să iniţiem fondarea unei mişcări politice, care să vă reprezinte."

Unii participanţi la miting s-au arătat dezamăgiți de faptul că Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" se va transforma într-o structură politică.

"În momentul când de la tribună a fost citit apelul precum că se transformă în mişcare politică imediat ne-am retras toată componenţa coloanei noastre unioniste de la această manifestare", a declarat președintele PNL, Vitalia Pavlicenco. 

Trepatat, acţiunea paşnică s-a transformat într-un protest anti PL. Manifestanţii i-au huiduit pe membrii şi simpatizanţii PL.

Pentru a evita ciocnirile violente dintre protestatari şi reprezentanţii PL, poliţiştii au format un cordon.

CITEȘTE ȘI: Altercații în centrul Capitalei. Poliția a format un cordon între manifestanții Platformei DA și susținătorii PL

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, s-a arătat nedumerit de nemulţumirea protestatarilor. El a precizat că partidul pe care îl conduce a rezervat locul în Piaţa Marii Adunări Naţionale încă din 2012. De asemenea, el a subliniat că protestul din centrul Capitalei a fost organizat de oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa, reprezentanţii Partidului Socialiştilor şi PLDM.

"Cei care au venit, astăzi, în piaţă, în mare majoritate, nu sunt cetăţenii care pledează pentru cursul european. Sunt cetăţenii săraci şi folosiţi, oameni care au fost aduși cu autobuzul", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

După mitingul organizat în scuarul catedralei, protestatarii au pornit într-un marş prin centrul Capitalei.

Un protest similar s-a desfășurat în Capitală și acum o lună. Atunci, la eveniment au participat zeci de mii de oameni.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu