MITĂ pentru a nu fi SANCŢIONAŢI. Unde au aruncat bancnotele cinci şoferi care au propus bani polițiștilor

Cinci încercări de a mitui polițiștii de patrulare au avut loc într-o singură zi. 

Primul caz a avut loc ieri, în municipiul Bălți. Inspectorii de patrulare au sancționat șoferul unui automobil pentru că nu a acordat prioritate pietonilor. Tânărul de 20 de ani, din satul Ciolacu-Nou, raionul Fălești, a încercat să scape de amendă oferindu-i ofițerului de patrulare 200 de lei. Deși a fost avertizat că este pasibil de răspundere penală pentru acest fapt, conducătorul auto a lăsat bancnotele în sertarul automobilului.

Şase ore mai târziu, același scenariu a avut loc în sectorul Buiucani al Capitalei. Un şofer a fost observat cum circula având în automobil mai mulți pasageri decât se permite. Conducătorul auto, de 39 de ani, l-a rugat pe polițist "să se rezolve cazul pe cale amiabilă", astfel propunându-i 150 de lei. Deși polițistul de patrulare a refuzat să ia banii, bărbatul a lăsat bancnotele pe bancheta din spate a echipajului de patrulare.

Totodată, la nici o oră de la acest caz, la intersecția străzilor A. Pușkin și Columna din Chișinău, o tânără de 29 de ani, care era la volanul unei mașini, a ignorat cerințele indicatorului sens unic de deplasare și urma să fie sancționată. Pentru a nu fi amendată, aceasta i-a propus inspectorului de patrulare 200 de lei. Chiar dacă a fost avertizată despre consecințe, șoferița a pus banii lângă mecanismul de schimbare a vitezei din mașina poliției.

La scurt timp, în raionul Orhei, un şofer de 65 de ani, depășind limita de viteză, a încercat să corupă inspectorul de patrulare care-i întocmea procesul-verbal cu 400 de lei. Acesta a ignorat aceeași avertizare despre mită și a lăsat banii pe bancheta din față a echipajului poliției de patrulare.

Practic în același timp, în Telenești, pentru depășirea limitei de viteză, un alt bărbat a încercat să scape de amendă și puncte de penalizare. Individul de 30 de ani i-a propus ofițerului de patrulare mită de 200 de lei. De această dată, banii au fost aruncați în buzunarul ușii din dreapta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu