MITĂ DE PROPORŢII. Câte mii de euro a cerut un proiectant de la o familie din Capitală

Un proiectant din Capitală a fost încătuşat de ofițerii CNA și procurori, fiind bănuit de trafic de influență. 

Suspectul a fost reţinut după ce doi soți din Chişinău s-au plâns la CNA pe acţiunile ilegale ale proiectantului, spunând că acesta le-ar fi cerut 15.000 de euro mită pentru a aranja cumpărarea unui teren, dar nu s-a ţinut de cuvânt.

În plângerea lor, soţii susţin că intenționau să construiască o casă-hotel pe un teren din capitală, deţinut cu drept de proprietate, dar că mai aveau nevoie şi de un lot adiacent. Pentru a grăbi perfectarea actelor necesare şi cumpărarea acestuia, proiectantul le-ar fi cerut suma menţionată.

Potrivit înţelegerii, proiectantul urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi angajaţi ai în Agenţiei servicii publice, în vederea adoptării unei deciziei în favoarea celor doi soți, astfel încât aceștia să devină proprietarii părții de teren cât mai curând. În denunţul lor, soţii au declarat că au transmis 15.000 de euro chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Ieri, ofiţerii anticorupţie şi procurorii au operat percheziţii la biroul şi domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă şi 4.300 de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 200.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu