Mit sau realitate? Maşina viitorului, alimentată cu energie solară

Volvo a lansat o competiţie pentru construirea unui sistem solar de încărcare a maşinilor electrice, în incercarea de a găsi soluţii şi a trezi interesul pentru alimentarea automobilelor cu energie regenerabilă, scrie Ziare.com.

Sistemul de încărcare solară, care a atras atenţia specialiştilor se numeste Pure Tension Pavilion, ideea fiind înscrisă în această competiţie ("Switch to Pure Volvo") lansată în Italia şi organizată de revista internaţională de arhitectură The Plan.

Sistemul fotovoltaic este destinat modelului Volvo V60 Plug-In Hybrid, prima maşină diesel hibrid din lume. Pentru fabricarea panoului s-a folosit polietilena de mare densitate care încorporează panouri fotovoltaice şi cuprinde inclusiv fibra de carbon.

Sistemul de încărcare la soare este eficient pentru a încărca bateria maşinii şi poate fi strâns imediat şi ţinut în portbagaj. Acesta ar putea deveni parte din dotarea maşinilor electrice ale viitorului.

Fiind încă în faza de dezvoltare, The Pure Tension Pavilion va fi prezentat la Roma în cadrul unui eveniment de profil, în luna septembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu