Misiunea OSCE în Moldova este îngrijorată de exercițiile militare neautorizate în Zona de Securitate

Misiunea OSCE în Moldova își exprimă îngrijorarea cu privire la exercițiile militare cu forțarea râului, desfășurate în Zona de Securitate de către Grupul Operativ al Trupelor Ruse pe 14 și 15 august.

În conformitate cu mandatul său, Misiunea OSCE și-a trimis echipa în partea respectivă a Zonei de Securitate pe 14 și 15 august, însă echipa a fost obstrucționată să monitorizeze pe deplin exercițiile. În conformitate cu Principiile de cooperare dintre Comisia Unificată de Control (CUC) și Misiunea OSCE în Moldova din 2004, Misiunea a împărtășit observațiile sale cu toate delegațiile din cadrul CUC prin intermediul canalelor stabilite.

Conform Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, exercițiile militare în Zona de Securitate trebuie să fie autorizate de către CUC, ceea ce nu a fost făcut în cazul de față. Misiunea informează privind constatările sale statele participante ale OSCE, inclusiv țara gazdă, prin intermediul canalelor stabilite.

Misiunea OSCE îndeamnă toate părțile implicate în îndeplinirea Acordului din 1992 privind principiile reglementării pașnice să respecte pe deplin prevederile acestuia și regimul Zonei de Securitate, precum și deciziile și reglementările relevante ale CUC. Acest lucru este în interesul tuturor părților.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu