"Misiunea ONU nu va găsi o soluţie pentru criza din Siria"

Embed:

Iar în Siria situaţia rămâne tensionată. Deşi la Damasc au ajuns primii observatori ONU, care vor monitoriza punerea în aplicare a planului de pace de către autorităţi, liderii opoziţiei spun că misiunea nu va soluţiona criza din ţară. Ei au cerut comunităţii internaţionale să intervină în continuare.

"În Siria nu avem un regim. Este vorba, de fapt, despre un masacru. Sunt ucişi copiii noştri, cetăţenii. Oraşele sunt distruse. MUSCĂ Avem nevoie de o soluţie pentru problemele din ţară. Trimiterea observatorilor care să urmărească schimbul de focuri nu este necesară, avem nevoie de oameni care să ne ajute să răsturnăm acest regim", a declarat ABbdulaziz Al-Maslad.

Observatorii ONU au ajuns în Siria în această noapte. Potrivit trimisului special al ONU şi al Ligii Arabe pentru problema siriană, Kofi Annan, alte câteva zeci de observatori urmează să ajungă în ţară în următoarele zile, în conformitate cu rezoluţia Consiliul de Securitate al ONU.

Armistiţiul menit să pună capăt vărsării de sânge în Siria a fost aprobat joi. Deşi regimul de la Damasc a acceptat planul, a avertizat totuşi că va răspunde provocărilor rebelilor.


Astfel, bombardamentele continuă în mai multe oraşe din Siria.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu