Misiunea EUBAM oferă recomandări şi sugestii Serviciului Vamal

Embed:

Misiunea EUBAM recomandă instituţiilor de control la frontieră să se concentreze asupra problemelor cu risc înalt, nu doar asupra verificărilor de rutină. Sugestia a fost făcută în cadrul Clubului de presă care a avut loc astăzi, 29 martie.

"Serviciul Vamal trebuie să-şi concentreze activitatea asupra riscurilor înalte, şi nu doar asupra controalelor de rutină, aşa cum face acum. Un alt aspect foarte important care trebuie dezvoltat este conduita angajaţilor vamali faţă de persoanele care trec frontiera", a punctat şeful Unităţii de Consolidare a Capacităţilor, EUBAM, Andrew Filmer .

Potrivit Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina, pe parcursul celor cinci ani de activitate, s-au înregistrat progrese în modalitatea de verificare a autovehiculelor, mărfurilor şi persoanelor la graniţele ţării noastre.

Datorită prezenţei EUBAM la frontiera Moldovei cu Ucraina, a crescut semnificativ numărul cazurilor de contrabandă descoperite. De asemenea, cooperarea dintre agenţii de la frontieră s-a îmbunătăţit.

Misiunea EUBAM a fost lansată la sfârşitul anului 2005. Organizaţia are drept scop armonizarea procedurilor de frontieră cu a celor existente în statele spaţiului comunitar şi este finanţată de Uniunea Europeană.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu