Misiune îndeplinită! Aproape toate gheretele din Parcul Central și parcul Catedralei au fost evacuate

Embed:

Aproape toate gheretele din Grădina Publică Ştefan cel Mare şi din scuarul Catedralei au fost evacuate. Agenţii economici mai au la dispoziţie până în data de 31 octombrie să scoată şi restul unităţilor rămase, în caz contrar acestea vor fi evacuate forţat. Locuitorii Capitalei spun că ideea trebuia implementată încă mai demult de autorităţi. Între timp, câţiva agenţi economici nemulţumiţi ameninţă Primăria cu judecata.

Autorităţile spun că nu vor da înapoi şi vor duce acţiunea până la capăt. Până în prezent nici una din gherete nu a fost scoasă forţat.

"În săptămâna asta o să lucrăm ca să fie făcut în rezultatul unei înţelegeri reciproce, dacă nu vom interveni", a spus primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

"La ziua de astăzi au rămas gheretele Moldpress, cartea, librarii care sunt de felul ăstă şi toate urmează practic până la 31 octombrie să fie evacuate. Dacă nu vor evacua vor fi făcute calculele respective fotografii, cât costă maşinile, macaralele, tot ce este şi vor achita agenţii economici", a spus pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nimerenco.

Unii dintre ei au depus cereri prealabile şi vor să se adreseze în instanţa de judecată.

"Am văzut şi eu aceste cereri prealabile cu ameninţări la persoană şi cu alte lucruri aşa curat cum se face în Chişinău. Noi am presupus de la bun început că vor fi şi asemenea agenţi economici care nu se vor conforma şi dacă vor merge în instanţa de judecată va trebui să ne judecăm în prima instanţă, a doua, până când va fi necesar", a spus primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

Din cele 61 de gherete şi unităţi de comerţ ambulant instalate în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi în scuarul Catedralei au mai rămas de evacuat zece. Agenţii economici mai au la dispoziţie exact o săptămână pentru a le demonta, în caz contrar acestea vor fi evacuate forţat. Schimbarea este una absolut evidentă şi este pe placul majorităţii locuitorilor.

"Mai bine să le scoată că ele îs de diferite culori şi pare ca un haos, parcă e la piaţa centrală, să fie frumos că mie îmi place să fie verdeaţă să fie fără de chişcurile astea. S-a mai eliberat şi este mai frumos eu tot mă uit prin prejur. E mult mai bine, mult mai frumos.

"Mie mi se pare o decizie foarte înţeleaptă, în primul rând estetic parcul arată mult mai bine. Oricând poţi să mergi pe alături şi sunt foarte multe opţiuni care pot să înlocuiască gheretele care arătau cum arătau".

"E mai liber, erau prea multe locuri ocupate".

"Îmi pare că e mai bine şi pe strada Ştefan Cel Mare tot s-a mai iluminat oleacă".

La sfârşitul lunii septembrie premierul Pavel Filip s-a arătat nemulţumit de starea în care au ajuns parcurile din Capitală. El a cerut ministerului Educației, Culturii și Cercetării, să elaboreze un plan de acțiuni privind protejarea spaţiilor verzi. Ulterior, primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a semnat o dispoziţie prin care toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant urmează să fie evacuate din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt" şi din Scuarul Catedralei.

Totodată, autorităţile municipale au aprobat un regulament nou cu privire la desfăşurarea activităţii de comerţ stradal. Astfel, chioşcurile vor dispărea de pe 47 de străzi ale Capitalei, de lângă clădirile instituţiilor publice, dar şi din scuaruri, parcuri şi grădini publice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu