MISIUNE GREA pentru pompieri, după ce o casă a fost cuprinsă de flăcări. Ce s-a întâmplat (VIDEO)

Embed:

Pentru a salva vieţi din flăcări, au nevoie de o pregătire pe măsură. Peste 80 de pompieri îşi testează abilităţile în cadrul unei competiţii care se desfăşoară timp de două zile în Capitală. Una dintre cele mai dificile probe a fost pătrunderea într-un labirint plin cu fum, unde pompierii trebuiau să găsească pe întuneric robinetul cu apă. 

Unii salvatori au petrecut în interiorul labirintului 20 de minute, până au îndeplinit sarcina.

"Este foarte strâmt, nu există cale de acces, pe lângă faptul că există un labirint mai sunt şi unele obstacole, cum ar fi cauciucuri, în plus mai este foarte întuneric şi mult fum", a menţionat Adrian Onofrei, sergent al Serviciului Intern.

De asemenea, cele 7 echipe de salvatori urmau să salveze oamenii blocaţi la etajul trei al unei clădiri cuprinse de flăcări.

Participanţii au mai parcurs printre obstacole o distanţă de o sută de metri.

"Echipamentul cântăreşte vreo 20 de kg şi când urci scara clar că oboseşti".

"Ne pregătim să intervenim în cazuri reale. În caz că o să fim faţă în faţă cu pericolul să ştim cum să acţionăm".

În a doua zi de competiţii îşi vor testa rezistenţa alte 11 echipe de pompieri. În acest an, organizatorii au diversificat probele și le-au făcut mai complicate.

"Echipa este formată din patru persoane. Competiţiile date se desfăşoară anual şi rezultatele sunt incluse în clasamentul general la campionatul Salvatorilor şi Pompierilor", a precizat Oleg Malaşevschi, şef de direcţie DSE.

Premiul mare este de 4.000 de lei, iar echipele plasate pe locurile doi şi trei vor primi 3.000 de lei şi, respectiv, 2.000 de lei.

În cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al MAI activează peste două mii de salvatori. De la începutul acestui an, în ţară s-au înregistrat 1088 de incendii, în care şi-au pierdut viaţa 48 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu