"Mișcarea Populară Antimafie" a fost înregistrată în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie

Embed:

Încă un partid a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Este vorba despre "Mișcarea Populară Antimafie", formaţiune care va figura cu numărul şase în buletinul de vot. Reprezentanţii partidului au prezentat la Comisia Electorală Centrală o listă cu 32 de pretendenţi pentru fotoliul de deputat.

Primul pe listă este preşedintele mişcării, fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu. Formaţiunea nu va avea candidaţi şi pe circumscripțiile uninominale. După înregistrarea partidului în cursa electorală, Mocanu a lansat mai multe critici la adresa contracandidaţilor săi, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

"Interesul acestor persoane este de a parveni cu orice preţ şi de a aduce în Parlament oameni care au căzut din carul lui Filat. Aceşti oameni tratează cu deosebit cinism această societate", a declarat Sergiu Mocanu, preşedintele Partidului Politic "Mișcarea Populară Antimafie".

Până în prezent, CEC a mai înregistrat patru partide, dar şi un bloc electoral în calitate de concurenţi pentru scrutinul din 24 februarie. Este vorba despre PDM, PSRM, PCRM, blocul creat de binomul PAS-PPDA şi Partidul "ŞOR".

Totodată, Partidul Socialiştilor s-a lăudat, într-o conferinţă de presă, că este pregătit de campania electorală pentru scrutinul parlamentar şi că PSRM are 46 de candidaţi din totalul celor 51 de circumscripţii uninominale.

Socialiştii au mai spus că vor semna, în scurt timp, Declarația de conduită privind condițiile și modul de susținere financiară, materială și nematerială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Până în data de 9 ianuarie au fost înregistrați 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale şi 401 de grupuri de iniţiativă. Termenul limită de depunere a cererilor de înregistrare este 24 ianuarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu