Mișcare genială! Rusiei îi place să "elibereze" ţări din crizele interne pe care tot ea le provoacă

Rusia foloseşte criza imigranților ca pe un mecanism de presiune – și nu numai în ceea ce privește Germania, este convins fostul ministru al apărării naționale al Poloniei Romuald Szeremietiew, într-un interviu pentru wPolityce.pl, scrie paginaderusia.ro.

"Am spus deja mai devreme că problemele au apărut odată cu Rusia, Moscova, care doreşte să subjuge unele teritorii și popoare, rareori folosește forța brută. Numai în cazuri extreme. Kremlinul urmărește ca sfera sa de interes să fie supusă permanent unei stări de anarhie internă", a spus politicianul polonez.

Este important pentru Rusia, pentru ca apariţia trupelor sale va fi întâmpinată cu o anumită uşurare.

"Rușii iubesc foarte mult să "elibereze". "Misiunea de eliberare" le-a rămas în memorie. Ei simt, prin urmare, o plăcere pentru "eliberarea" cuiva de opresiune. Dar înainte de toate acestea, înainte de a încerca să te "elibereze", ei vor ajuta la crearea acestei opresiuni. Ce se întâmplă în Ucraina – este o încercare de a destabiliza țara. Acest lucru indică faptul că Rusia îşi menţine tactica", a spus Szeremietiew.

Politicianul nu are nicio îndoială că Rusia încearcă toate căile posibile pentru a-i asmuţi pe polonezi unii împotriva altora.

"Ideea este ca noi să nu fim capabili să cooperăm în beneficiul țării noastre. Acest lucru devine evident dacă urmărim, de exemplu, activitatea trolilor ruşi pe Internet. Ei utilizează orice element care poate servi la învrăjbirea internă printre polonezi și îl umflă la proportii enorme", a spus politicianul.

Rusia profită de toate tipurile de revolte sau dezordine publică, inclusiv acte de terorism sau criza migrației. Toate acestea permit destabilizarea și slăbirea statelor Occidentale.

"Rusia trebuie să se asigure că țările europene sunt veriga slabă în NATO", a spus Szeremietiew.

Anul acesta va avea loc la Varsovia summit-ul NATO. Deciziile care pot fi luate la summit în Polonia au șansa stabilizării alianţei și consolidării Europei Centrale.

Rusia va juca cartea migranților, este convins Szeremietiew. Acest lucru poate fi văzut în Siria și în Europa. Acesta este un instrument foarte important al politicii externe ruse. De acest joc depind ţintele Kremlinului în viitor, afirma fostul ministru.

Romuald Szeremietiew consideră că Putin va "stinge" conflictul din Ucraina, pentru a induce în eroare NATO. Ca să arate că politica rusă s-a schimbat, prin urmare, NATO ar trebui să renunţe să mai ia deciziile majore.

"Dacă intrăm în logica acțiunilor Moscovei și vom vedea prin ce metode încearcă să supună teritorii care suscită interesul ei, astfel de acțiuni par naturale. Aşa a fost mereu. Pentru mine acest lucru este evident", a declarat fostul ministru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu