Miros insuportabil la Basarabeasca. Oamenii se plâng că apa pute și are impurități

Embed:

Mai mulţi locuitori ai oraşului Basarabeasca se plâng că apa de la robinet miroase urât şi periodic este cu impurităţi. Oamenii sunt nevoiţi să cumpere apă pentru a spăla vesela sau pentru a face mâncare.

Autorităţile locale susţin că mirosul neplăcut al apei apare din cauza țevilor uzate care nu au mai fost schimbate de zeci de ani. Banii pentru soluţionarea problemei nu au fost găsiţi deocamdată.

Femeia din imagini din oraşul Basarabeasca susţine că apa de la robinet are un miros neplăcut. Pentru a pregăti mâncare pentru întrega familie ea este nevoită să cumpere apa.

"Cu astfel de apă nu pot nici spăla, nici să mănânc, nici să o beau. Este şi apă cu un miros foarte urât. Uneori miroase a mlaştină."

De aceiaşi problemă se plâng şi alţi locuitori ai oraşului.

" Avem probleme foarte mari cu apa. Ţevile sunt vechi, ruginite şi nu avem cu ce le schimba. "

" Mergem cu sticlele la izvor ca să luăm apă curată, pentru că cea de la robinet este cu miros. "

Potrivit estimărilor preliminare pentru schimbarea apeductului sunt necesare aproape 18 milioane de lei, bani care nu sunt în bugetul local. Funcţionarii spun că una dintre soluţii este majorarea tarifelor. 

Nici întreprinderea Apă-Canal din Basarabeasca nu are bani pentru a schimba ţevile vechi. Recent, printr-o hotărâre a instanţei a fost numită o nouă conducere, deoarece întreprinderea a acumulat datorii de 4,5 milioane de lei.

" Întreprinderea noastră este în incapacitate de plată. Tarifele nu au mai fost ajustate de mai mult timp şi aprobate şi nu erau reale. Acum se pregătesc actele pentru revizuirea tarifelor", a declarat Tatiana Donici, director "Apă Canal", Basarabeasca.

Autorităţile locale spun că sunt în căutarea soluţiilor.

"Cred că este nevoie de ajutorul Guvernului deoarece nici raionul, nici oraşul nu va a fi în stare să plătească. Autorităţile locale trebuie să scrie proiecte, să participe şi să nu stea pe loc şi să se plângă că sunt probleme", a menționat Piotr Pușcari, preşedintele raionului Basarabeasca.

În oraşul Basarabeasca locuiesc aproximativ 8 500 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu